dijous, 10 de maig del 2012

Mi Buenos Aires querido


Glenda i Andrés. Els nostres amfitrions!
Qui pot tenir interès en acollir a casa seva a un desconegut de forma totalment desinteressada? Doncs  més de 4 milions de persones! Aquesta és la xifra total de Couchsurfing, una iniciativa que la primera vegada que la sents costa de creure però acabes per entendre que és una idea genial. Parteix de la base que a tot el món hi ha viatgers i gent bona disposada a ajudar i conèixer. A Buenos Aires ens vam estrenar com a hostes i va ser una molt bona experiència i per partida doble! Durant la setmana que hi vam passar, dues parelles de porteños ens van obrir les portes de ca seva.

Els primers, la Glenda i l’Andrés, amb els que vam compartir sopars, cerveses, i anècdotes. Quan no érem amb ells, sortíem a descobrir la ciutat al nostre aire. Per començar vam anar cap al centre. I la nostra sensació inicial és la que reflecteix aquesta foto: una autèntica barreja de ciutats europees! De llarg, la capital argentina és el més similar al nostre país que hem visitat fins ara.

                              


Al centre, a més de llocs mítics com la Plaza de Mayo, o la Casa Rosada ,  trobem punts curiosos com la Avenida 9 de Julio, el carrer més ample del món! Té 18 carrils de circulació!! Si la Diagonal s’hagués fet així, els embussos estarien en perill d’extinció! El problema és que creuar-la ja és una excursió. Per cert, la senyora que surt en l’edifici del darrere no és una cantant de moda, és Eva Perón “Evita”, la dona carismàtica d’un dictador per alguns o un heroi per uns altres. 


Pel que hem vist, el peronisme és una de les principals obsessions dels porteños,  juntament amb la reivindicació nacional de les Illes Malvines. No és com nosaltres amb el Penyó de Gibraltar que la majoria considera un pedrot que el anglesos ja es poden confitar. Oju amb les Malvines, que és com el tema Maradona. Qüestionar-ho és pecat.



Però sense cap dubte el barri més pintoresc és la Boca, amb les seves cases pintades de mil colors. Els mariners i estibadors que hi vivien usaven les pintures sobrants dels vaixells per pintar les seves pròpies cases. I aquest és el resultat! Un paradís per la fotografia! El barri també és famós per acollir “La Bombonera”, estadi mític dels Boca Júniors, equip que aquí es segueix amb devoció religiosa.

 



Entre d’altres punts d’interès hi ha San Telmo, ple d’antiquaris i mercats d’època, i la nova zona de Puerto Madero, on ens vam fotre un bon homenatge trencant la dieta de la mortadel·la amb un bife de chorizo memorable! (gràcies per la invitació mama!) Si algú vol subvencionar-nos àpats o activitats ja us passarem el nostre número de compte!! Adopta a un viatger low-cost!  



Un altre lloc mític és el cementiri de La Recoleta, però ens preguntem per què. Tot són carrers plens de tombes més o menys luxoses!!

Com teníem molts dies vam escapar-nos a les rodalies de la Capital, concretament a Tigre, ple de canals i varquetes. La Venècia argentina! Tot molt pintoresc.  
 



El darrer cap de setmana ens van acollir, també en Couchsurfing, la Sole i el Ser, que ens van introduir de ple en les tradicions argentines, començant per les empanades. La Marina, amb les panades mallorquines ja hi tenia traça, però a mi em van sortir uns autèntics trunyos! L’endemà vam gaudir d’un “domingo porteño”. Passeig per un mercat, menjar a un xiringuito a l’aire lliure, i després el ritual de qualsevol moment argentí: el mate. Amb el Rio de la Plata de fons, el Ser ens va ensenyar com preparar, prendre, i compartir aquestes herbes. Gairebé agafem apunts i tot!


Impregnats de cultura portenya ja estàvem llestos per passar una nit com els sense sostre que som: tirats al terra de l’aeroport. El que ens esperava mereixia despertar amb una aspiradora gegant a un pam de la cara i demanant que ens amputessin el cul. Tres hores de vol després aterràvem a la Patagonia!

Si t’has matat a llegir tota aquesta parrafada, perquè no deixes un comentari? Prometem respondre'ls tots! 

19 comentaris:

  1. Va ser un privilegi invitar-vos, sera una data per recordar.
    Sí, a Buenos Aires te trobas com a casa. (Al General Perón li va anar molt bé la nostra guerra i la 2º guerra europea per enriquir-se i fer barris de la capital argentina
    amb edificis molt europeos.
    Abrigeu-se bé que en la Patagónia fa fred!!
    Vos estimo,
    Rosina

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que fot un fred que pela!! Però amb la de menjades de bifes de chorizo que hem fet ja tenim una capa de greix protectora!
      Petons guapa, i gràcies un cop més.

      Edu

      Elimina
  2. Em declaro "Fan" vostra! que xules les fotos de Buenos Aires!!!!! la del gos és total.... enhorabona per l'aventura!
    Ptons mallorquins! ;-)

    Maria Antònia (pequeña tatcher, alias Calabruix)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Maria Antònia! M'encanta que la presentadora del informatius de TVMallorca (RIP) s'animi a llegir i comentar!
      Gràcies pels ànims, en tornar a sa Roqueta ens posem al dia de tot!

      Petons,

      Edu

      Elimina
  3. Amorsiiiins!!! Quina enveja!!! Jo fa mooolt temps que vull anar a Buenos Aires de mi corassssooon! Però estic assegut al despatx de casa meva intentant fer feina..... :'(
    Ja té pinta de ser una ciutat diferent al que estem acostumats per aquí a occident, segur que té molts encants!
    Tema couchsurfing està de puta mare mentre no us trobeu un Papito que entengui malament el que vol dir la paraula... llavors Edu, només has de reproduir la posició que tenies amb la llama del Machu Pichu, però tu fent de llama.........
    Una abraçada molt forta i seguiu explicant les vostres aventures que al final podreu escriure una col·lecció completa estil Tintin!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nen, abans de poder fer aquest viatge hem passat mil penúries!! Aquí ningú regala res! Així que pren-te la feina com un passaport a fer el que et dongui la gana, en comptes de comprar droga sense parar!
      Tranquil, el meu cul encara no està en venta. Sempre és millor pagar un hostal si es sospita que pot ser assaltat!

      Una abraçada, incondicional!

      Edu

      PD: Definitivament, la postal arribarà d'un altre lloc del món... què tal NZ? o prefereixes Fidgi?

      Elimina
    2. Aquí m'has fet mal... com dient: "no anem a un lloc de puta mare, però pots triar 1.000 altres llocs de puta mare que anirem, quin et va bé? Cabrons!!! :) Ens faria gràcia de Fidgi!

      Elimina
    3. Ja hi podeu comptar! Sempre i quant aquestes illes tinguin servei de correus!! Ja m'imagino a un tio amb un sac de cartes estirat sota una palmera. Despaciiiitooo, mestan estresaaando!! Arribarà i ja serem a BCN, però arribarà!
      I sí, sóc un vacilón!

      Elimina
  4. Doncs si, m'he matat en llegir fins aqui, aixi que aki va el comentari. Cabrons. Conque Buenos Aires eh?? ostia com viviu, ja m'agradaria convidar-vos a un soparet, pero nomes si despres feu un comemierda a la nostra salut. Jo una vegada tambe vaig fer coaching o com es digui a casa d'uns paios a Mallorca, com es van portar de bé, Mare de Deu!!!! No hem torneu amb cara de mortadela, també hi ha fuet. Una abraçada desde Cornellaka.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja saps que tu i la teva senyora teniu Couch a Mallorca sempre que volgueu! No hem falten trekkings, coves, i platges verges per mostrar!
      Aquí el fuet no existeix o és considerat un bé de luxe superior al caviar. Envia'm un ram de fuets, collons! (casa Tarradellas, vetado)

      Una abraçada!

      Edu

      Elimina
  5. Quina enveja, jo recordo Buenos Aires tal com la descriviu vosaltres encara que he trobat a faltar que parleu dels "cartoneros" i dels passejadors de gossos, no heu vist un munt ??
    Ja tinc ganes de llegir la vostra experiència patagónica.
    Gaudiu força pels que estem treballant ...... i salutacions.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones Imma!
      Realment això dels passejadors de gossos era digne de ser inclòs en el post! Per què allà la gent té gossos si després paga a un tio perquè els passegi en ramats de 20??!!
      No ens coneixem personalment, però ens alegra que t'hagis apuntat a seguir la nostra aventura.

      Salutacions!

      Marina i Edu

      Elimina
  6. "Esta bueno el post pero vos sos un che boludo y pelotudo, pendejos tomar un bondi, dale al boleto y ándate a Isla de Pascua, animarse que por la plata os la dono de buena onda, Dale ehhh "...Vosotros me entendéis noooo……

    Lo de apadrina un viajero no está nada mal, pero recuerda por lo que tuvimos que pasar en Thailand para ganarnos una suculenta cena…, no estuvo mal pero aun tengo el trauma de comer cosas crujientes…. Un tío que sabe bailar tango tiene mas carisma para las mujeres, que uno que toca la guitarra, y como de esto sé que no fue tu fuerte….., ale a aprender a bailar tango!! Que si lo hacéis bien en un video tendréis recompensa! $$$

    Recordad que a vuestro sueño inicial se le suman otros, y que las oportunidades están para cogerlas, quiero que mostréis con vuestro ejemplo que se puede vivir viajando. Su pongo que el viaje va tan rápido, que os cuesta poner en orden las ideas.

    Porteños de Boca….Vivir el “espíritu barrial” es el plato fuerte pero muy poco descubierto por los turistas. Son escenarios en los que ves “algo” que te atrae, santuarios alegres, llenos de contenidos….muy bien chicos

    Pd:Si te has leído esta parrafada de cometario por favor, deja tu replica….. ejemmm

    ResponElimina
    Respostes
    1. jjjejej!! Muy bueno cuñao, sobretodo el final! Eso sí que es devolver la pelota.
      El reto del baile de tango lo hubiéramos aceptado pero esto ya estamos en Chile, boludo!! Sabes bien que esto lleva un retraso considerable. Así que aceptamos retos, siempre que no se traten de comer bichos (seria de muy mal gusto por vuestra parte X-)
      Tienes razón con lo que todo pasa muy rápido. Parece que fue ayer que salíamos...

      Besos i abrazos,

      Edu

      Elimina
  7. fantàstic el Couchsurfing, però alerta a on vos fiqueu. molta enveja lo de Buenos Aires, sona a tango, a psicoleg o a futbolista. el detall de Boca me pareig extraordinari, fins i tot amb el Maradona que te una retirada al Eduard (la dorm amb l'esquerra). Malgrat el sentiment que tenen no crec que el peronisme hagi fet gaire be a l'argentina més el contrari, però son molt populistes i es guanyen al poble. ja ens contareu. Estau creixent molt i se vos veu molt be. una forta aferrada...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Lo del Couch és un graaan invent, si senyor!
      Buenos Aires ens ha enamorat, a més els argentins tots xerren com en Darín a les seves pel·lícules, a cada dues paraules hi fiquen un boludo o pelotudo! jeje
      Tota la raó amb el peronisme, ara amb la Cristineta tot és façana, i la tracten, tots els mitjans de comunicació, com si fos una famosa (versió salsa rosa espanyola) més que la presidenta...

      una besada enooorme!
      Marina

      pd: alerta amb el sol que m'han dit que torra ja per sa roqueta!

      Elimina
  8. Cariñotes! Que guapo tot! De la grandiositat dels edificis de B.Aires fins las casetes de mil colors de La Boca. Tot té el seu encant. En recorden en certa manera las de Burano, també de pescadors i de molts de colors. Parlant del menjar , vaja tros de carn que vos vareu posar “entre pecho y espalda” , i mentre tant la Cristina prohibint l'entrada del pernil de jabugo ! Les panades els haurem de provar de fer en arribar a casa, per tal de comprovar si surten igual de bones. La foto fent pic-nic a la vorera del riu de la Plata, tot un goig i com deis una xuclada de mate per acabar la diada ! Fantàstic. Vos envejo molt! I vos estim...... un munté! Besades mil

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que se pareix a Burano!! però amb la diferència que aquí les cases són de llauna!! pareds incloses!
      Lo des pernil... pues ella se lo pierde! ja en farem comptes noltros en arribar que anam ben endarrer!
      Ayyyy panades!!! no m'ho recordis que sa boca me fa salivetes!! en arribar en farem plegades, però també de ses nostres que ben segur que no en vau deixar ni una!!
      Es mate aquí és tot un ritual, té un munt de pasos a fer abans de poder prendrer-lo i pobre de tu que no ho facis bé... però al final li agafes el gust i no pots aturar de xuclar! ;)

      Un besaso molt i molt fort mamita!

      Elimina
  9. OSTRAS TU!!!

    Que sepáis que no es la primera vez que me mato a leer la parrafada y luego no comento!!!(Ya típico de alguien que no sabe mas que poner como DIOS QUE ENVIDIA, DISFRUTAR!!!pero hoy (gracias a tu ultima frase edu) he decidido hacer resumen de todo lo visto.

    Oye vuestro blog, esta genial, las fotografías son geniales y no le quiero quitar a el merito de el narrador (como buen periodista) Son muy graciosas, descriptivas, ingeniosas e interesantes. Os felicito por ello!!!

    Por todo lo que contáis parece que esta va a ser una de las grandes experiencias de vuestras vidas y la verdad es que como no, habrá mas de uno que os lea y os siga, incluidos a Xavi y yo, que piense DIOS QUE ENVIDIA y yo mañana a la oficina!!

    Veo que vais con la lonely que aunque falle alguna vez, es una buena compañera, pero me encanta vuestro momento alternativo-aventurero probando cosas nuevas, haciéndo la competencia.

    Espectacular, vuestra aventura en kayak, la excursión en bici por el desierto y vuestro trecking en argentina y que decir de el recorrido por las cascadas y como olvidar vuestra visita en la mina y las salinas de Chile….recordando todo es que VAYA PEDAZO DE VIDA!!

    DISFRUTAR DE TODO Y VALORAR LO QUE VEIS, dicen que de las grandes experiencias sacan lo mejor de cada uno, así que aunque os queda muchísimo por recorrer a la vuelta vendréis cargados de energía, aprovechar el momento (muy típico pero muy cierto)!!!!
    Besos a los dos(Marina encanta de conocerte)

    Os sigo desde London!!

    ResponElimina